«

»

nov. 15

MÓN DE CIÈNCIA

 

A la sessió de l’espai  món de ciència hem volgut experimentar amb caramels de xocolata i aigua. Però, primer hem volgut ser artistes i hem creat una composició  amb els caramels: un arc de sant Martí, una estrella, una cara, una flor o una sèrie de colors. Tots sabem que aquests dolços estan fets de sucre, colorant i xocolata; a partir d’aquest moment formulem hipòtesis, preparem el material i som-hi!
Observem que el color es va dissolent poc a poc, però curiosament si no toquem el plat, els colors no es barregen, deixant franges molt marcades i una bonica experiència visual. L’explicació del fel de que no s’hagin barrejat els colors és degut a la dissolució amb el sucre i la densitat que es crea al voltant de cada caramel; al ser la mateixa densitat els colors no avancen i per tant, no es barregen.
Aquí teniu una petita mostra de les diferents composicions, cliqueu a la imatge:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>